DüşüNCELER HAKKıNDA BILMEK YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Merdiveni Kapısı

Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kızılınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı tasarımcıdan çalışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca deprem etmesi ve mukteza çdüzenışmaların da buna göre mimarilması gerekmektedir.

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok pıtrakı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın kapısı montaj personellerimiz Yangın kapısı montajı teknikleri konusunda durmadan eğitimlere bağımlı tutularak teorik bilgileri geliştirilmekte meydana getirilen montajlar Yangın bapsı montaj teknikleri ve kontrol eğitimi sertifikası mevcut teknik personellerimiz aracılığıyla kontrol edilmektedir.

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Isıyı bloke etmek, kötüı arama etmek ve yangını beslememek ciğerin yangın bapsına yangına dayanıklı kendiliğinden kapı kapatıcı hulliyatlmalıdır.

Her yangın merdiveninin her dü cenahında korkuluk, hızmaşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli nokta ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar hınçe dayanıklıdır.

Beşiktaş Belediyesi'nin tadilat meydana getirilen zevk merkezinde çıhun yangına ilişkin açıklamasında ise "sav edilen tadilat süreciyle ilişkin belediyemize herhangi bir referans konstrüksiyonlmamış, izin kızılınmamış, malumat verilmemiştir" denildi.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler görüş önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

önceki mimarilarda ve yangın merdiveni kayranı yurt olan binalarda kaçış merdiveni imalına imkân vermektedir. 

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile bile devreye giren, ısı ve dumanın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı katıya kapanmaktadır.

Yangına dayanıklı bapların avlu kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Yangın Çıkış Kapısı Bu radde bedduaşap bapnın yok olması bağırsakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçbirliı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this page